• Afgelopen weekend was het zover, het 95-jarig jubileumfeest bij vv Mildam. Werkelijk alles is uit de kast gehaald om er een mooi weekend van te maken. Sportpark De Wissel zag er picobello uit, de weergoden waren ons gelukkig gunstig gezind en op zondagmiddag werd op het eigen sportpark ook nog de halve finale van de nacompetitie gespeeld door Mildam 1.

  Vrijdag 7-juni-2024

  Het weekend begon op vrijdagavond met het 7x7 toernooi. Onder een lekker zonnetje werd er om zeven uur afgetrapt op het feestterrein. Mildam deed met 2 herenteams en 1 damesteam mee. Verder waren er teams uit Heerenveen, Nieuwehorne, Oldeholtpade, Wolvega, Langezwaag St. Johannesga en Stobbegea. Tussen de wedstrijden door kon er gezellig bijgepraat worden door supporters en spelers. Jaap-Tjeerd Heida trad op als toernooi speaker en uiteraard werden ook de welbekende en zeer geliefde Pinky hamburgers gebakken voor de inwendige mens.

  De finale bij de heren ging tussen Oldeholtpade en Mildam. Oldeholtpade won deze wedstrijd met 4-0. Bij de dames ging de eerste prijs naar vv Mildam. Na afloop van het toernooi ging iedereen de feesttent in voor een optreden van Daniel Oostra, waarmee de avond swingend werd afgesloten.

  Zaterdag 8-juni-2024

  Voor sommigen van de organisatie begon de zaterdagochtend weer vroeg met kleine oogjes; het toernooi voor de JO9 en JO10 stond op stapel. Er werd met veel plezier gevoetbald door de jongste jeugd. Winnaar bij de JO9 was Read Swart, winnaar bij de JO10 was Udiros. Alle teams gingen met een beker en lachende gezichten naar huis.

  In de middag kon de Mildamster jeugd weer opdraven bij de line-up van de wedstrijd tussen oud Mildam en oud-sc Heerenveen. Uiteraard kon mascotte Heero hierbij ook niet ontbreken. Om de voetbalbeleving compleet te maken was ook Jouke de Vries, die onlangs nog afscheid nam als stadionspeaker, uitgenodigd om de wedstrijd aan elkaar te praten. Hij deed dit met veel verve.

  Oud- sc Heerenveen, onder leiding van Jan de Jonge, was met o.a. Gertjan Verbeek, Maarten de Jong, Robert Herder, Michel Breuer, Ronnie Venema, Geert Arend Roorda en Jeffrey Talan in de gelederen naar Mildam gekomen. Andre Bloemhof had het team van oud-Mildam direct goed neergezet, want zij namen brutaal de leiding tegen de oud-profs. Het eerste Mildamster doelpunt werd gemaakt door Pieter Siebenga, die hiermee liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Uiteindelijk eindigde de jubileumwedstrijd in een 3-6 overwinning voor de oud-profs. Dit allemaal onder toeziend oog van de vele leden en oud-leden die er waren om het feest mee te vieren.

  Na de wedstrijd werd er nog geruime tijd nagepraat om herinneringen op te halen en konden de aanwezigen langs de fotowand in de tent lopen, waarop de afgelopen 95 jaar waren uitgebeeld; een feest der herkenning voor de meeste oud-leden.

  Daarna begon het avondprogramma met een informele receptie, waarbij het buffet geopend werd door voorzitter Germ Holtrop. Na het smakelijke buffet, verzorgd door Hof van de Koning, ging het jubileumfeest verder met een optreden van Rintje Kas. In de pauze van dit optreden werden de prijzen van de Mildam Verloting bekend gemaakt. Andermaal werd het voor sommigen een latertje.

  Zondag 9-juni-2024

  Op zondag was er nog een toetje, waardoor het wederom druk was op het sportpark. Het eerste van Mildam speelde de halve finale van de nacompetitie tegen de groenwitten uit Wijster. Doordat er ook een darttoernooi in de feesttent was, hing er al vroeg een gezellige voetbalsfeer, waarbij weer vele hamburgers en consumpties genuttigd werden. Nadat Mildam in de verlenging de beslissende 1-0 scoorde en zich hiermee plaatste voor de finale van aanstaande zaterdag tegen SVV’04, werd het feestgedruis nog even langer voortgezet...

  vv Mildam kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Dit is alleen maar mogelijk geweest door de inzet van de vele vrijwilligers en al onze sponsoren. Dank aan al die vrijwilligers en sponsoren en op naar het 100-jarig bestaan in 2029

  Jubileum commissie.

   

  Foto’s van het 95-jarig jubileumfeest zijn te bekijken via de onderstaande links. De foto’s zijn gemaakt door Tineke Schutten van FotosvanTineke.

  Foto’s vrijdagavond

  Foto’s zaterdagochtend

  Foto’s zaterdagmiddag

  Foto’s zaterdagavond

  Foto’s zondagmiddag (zijn nog niet gereed, link wordt later toevoegd)